VIDEO. Directoarea unui liceu din Bucureşti pune degetul pe rana învăţământului românesc: ”Suntem bătaia de joc a tuturor”

VIDEO. Directoarea unui liceu din Bucureşti pune degetul pe rana învăţământului românesc: ”Suntem bătaia de joc a tuturor”

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat luni o consultare în mediul online, pentru elevi şi profesori, plecând de la comunicatul Asociaţiei Elevilor din Cosntanţa, care cerea desfiinţarea examenului de Bacalaureat în forma actuală.

CNE îşi exprimă susţinerea pentru examenul de Bac, pe care îl consideră ”un pilon esenţial în parcursul educaţional, fiind un indicator al pregătirii pentru studiile superioare şi integrarea în societate”, dar că este necesar ca acesta să fie ”aliniat cu standardele educaţionale contemporane şi să servească intereselor elevilor”.

Invitată în cadrul emisiunii Proiect de ţară: România, de la Prima News, Andreia Bodea, directoarea Colegiului I.L. Caragiale din Bucureşti, a susţinut că întrebarea corectă care trebuie pusă nu este ce vom face cu Bacalaureatul, ci cu întreg sistemul de învăţământ.

”Examenul de Balcalaureat a devenit un scop în sine. Este un paşaport, un carton cu care eu pot să merg mai departe la Facultate. Şi atât. Cum îl iau şi ce am eu în spate, nu interesează pe nimeni. Facem mii de rapoarte de pe clasa a doua şi constatăm cu stupoare că ajunge un elev în clasa a 8-a şi nu ştie aria triunghiului, constatăm că a ajuns pe clasa a 12-a şi-l confundă pe Eminescu cu Blaga sau Arghezi”, a declarat Andreia Bodea, într-un mesaj care poate urmărit integral mai jos.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt