VIDEO. Consumul de droguri, o realitate dureroasă. Tot mai mulţi tineri devin dependenţi

VIDEO. Consumul de droguri, o realitate dureroasă. Tot mai mulţi tineri devin dependenţi

Consumul şi dependenţa de droguri reprezintă o realitate dureroasă în România. Mai grav este faptul că tot mai mulţi tineri devin victime ale efectelor nocive ale stupefiantelor. Unii dintre ei reuşesc însă să-şi găsească salvarea în centre specializate care le oferă şansa unei vieţi noi. O astfel de unitate este şi Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sfântul Stelian” Bucureşti.
Reprezentanţii Centrului de Evaluare si Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sfântul Stelian” Bucureşti au vorbit în direct la Medika TV despre consumul de droguri în rândul adolescenţilor şi al tinerilor, recunoscând public faptul că, într-adevăr, aceştia sunt tot mai expuşi dependenţei.
„Numărul pacienţilor a crescut în ultimul an, datele sunt comparativ cu situaţia dinainte de pandemie pentru că pe perioada pandemiei activitatea a fost mai restrânsă. Anul trecut în cadrul compartimentului de Toxicomanie am avut un număr de 378 de pacienţi” a declarat Maria Popescu, managerul Centrului de Evaluare si Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sfântul Stelian” Bucureşti.
În timp ce vârsta consumatorilor scade semnificativ, creşte însă numărul celor care devin conştienţi de pericolul dependenţei de droguri şi vin la spital pentru a cere ajutorul specialiştilor.
„În cadrul compartimentului noi tratăm tineri peste 18 ani, deci tineri adulţi. Media de vârstă este în scădere, o spun specialiştii. De asemenea a crescut numărul pacienţilor care se prezintă la spital pentru intrarea în Programul Naţional de sănătate mintală pentru administrarea tratamentului de substituţie” a mai spus Maria Popescu, managerul Centrului de Evaluare si Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sfântul Stelian” Bucureşti, la Medika TV.
Reprezentanţii unităţii medicale au precizat şi faptul că nu puţine au fost cazurile în care pacienţii şi-au pierdut viaţa în încercarea de a scăpa de dependenţă.

Afla mai multe despremedika tvconsumdroguri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt