Marcel Ciolacu: Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari

Marcel Ciolacu: Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre aderarea la Schengen pe aerian şi maritim, că este ferm convins că vom face paşi mari, el precizând că vor avea discuţii şi cu premierii Ungariei, Serbiei, Bulgariei. Premierul a mai spus că sâmbătă va fi cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la inaugurarea terminalului de la Timişoara.

”Ce am stabilit eu cu cancelarul Nehammer a fost o colaborare directă şi nu în ultimul rând atât eu cât şi domnul cancelar am avut nişte cuvinte de laudă pentru cei doi miniştri de interne. Domnul ministru Predoiu a şi fost săptămâna trecută la Viena, urmează să meargă în continuare”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, despre momentul în care România va intra în Schengen pe aerian şi maritim, la sfârşitul acestei luni.

”Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari”, a completat şeful Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că vom avea discuţii şi cu Ungaria, cu premierul Ungariei, şi cu premierul Serbiei.

”Este un context întreg, şi nu în ultimul rând cu premierul bulgar”, a mai afirmat Ciolacu. Premierul a mai spus că va fi prezent, sâmbătă, la Timişoara, la inaugurarea terminalului.

Despre vizita preşedintei Comisiei Europene la acest eveniment, Ciolacu a arătat că nu se ştie, nefiind confirmată această vizită. ”Eu şi cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă vom fi la Timişoara”, a menţionat el.

Afla mai multe despreciolacuschengen
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt