Atentat la Istanbul

DISTRIBUIȚI

Cinci răniţi, mai multe maşini distruse şi panică generală – asta a lăsat în urmă atentatul cu bombă de ieri din Istanbul. Autorităţile au declarat că deflagraţia a fost produsă de o bombă amplasată pe o motocicletă. Atentatul este atribuit Partidului Muncitorilor din Kurdistan care de mai bine de 30 de ani militează pentru independenţa teritorială.

Dispozitivul exploziv a fost montat pe o motocicletă lăsată apoi într-o parcare din apropierea secţiei de poliţie din Yanibosna, un cartier din Istanbul. Deflagraţia a fost una puternică. 

Cinci răniţi , dintre care unul în stare gravă, este bilanţul exploziei. De asemenea , maşinile parcate lângă motocicleta care a sărit în aer, au rămas fără geamuri. Poliţia a reţinut deja un suspect asupra căruia au găsit un act de identitate fals. Mass-media turcă susţine că explozia poate fi atribuită Partidului Muncitorilor din Kurdistan care de trei decenii a atacat neîncetat obiective militare şi secţii de poliţie din Turcia. Kurzii doresc independenţa faţă de Ankara a teritoriilor din sudul-estul ţării.