Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită astăzi în marile oraşe ale ţării. Nu peste tot însă oamenii s-au prins în horă cu bucurie . La Iaşi, de exemplu, manifestările au fost marcate de… huiduieli. Revoltaţi că niciun înalt demnitar nu a mers să sărbătorească alături de ei, dar şi de faptul că în Moldova nu se fac suficiente investiţii

DISTRIBUIȚI

 

Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită astăzi în marile oraşe ale ţării. Nu peste tot însă oamenii s-au prins în horă cu bucurie . La  Iaşi, de exemplu, manifestările au fost marcate de… huiduieli. Revoltaţi că niciun înalt demnitar nu a mers să sărbătorească alături de ei, dar şi de faptul  că în Moldova nu se fac suficiente investiţii, oamenii şi-au strigat nemulţumirea în gura mare. În paralel, la Bucureşti  preşedintele Klaus Iohannis transmitea şi el un mesaj actualilor guvernanţi. Şeful statului  a taxat aspru  situaţia politică din ultimele luni şi a lăudat  românii care au ieşit în stradă să manifesteze pentru justiţie.

În paralel, la Iaşi, oraşul de unde a pornit Unirea Principatelor,  sute de oameni au huiduit în timpul discursurilor oficialităţilor.

Oamenii au strigat  că sunt nemulţumiţi de direcţia în care se îndreaptă regiunea în care locuies şi au cerut guvernanţilor să investească mai mult în Moldova.

O altă mare nemulţumire a oamenilor a fost legată de faptul că niciun înalt oficial nu a fost prezent  la manifestările dedicate Zilei Unirii  Principatelor Române. Asta cu toate că atât preşedintele, cât şi şefii celor două camere ale PArlamentului, Liviu Dragnea şi călin Popescu Tăriceanu au fost invitaţi.

Printre participanţii la evenimentele prilejuite la Iaşi de Ziua Principatelor s-a numărat şi o delegaţie de la Chişinău.

În urmă cu 159 de ani, principatele române Moldova şi Ţara Românească s-au unit după ce Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor, întâi la Iaşi, apoi la Bucureşti. Acesta a fost primul pas în crearea statutului naţional unitar român.