Zidurile palatul Culturii din Iaşi s-au transformat seara trecută în pânză pentru şase proiecţii video inedite. Timp de o oră, monumentul istoric a fost învăluit de culori, forme şi personaje de poveste. Şase artişti internaţionali şi români s-au întrecut în cadrul show ului care i-a lăsat cu gurile căscate pe spectactori, prezenti în număr mare, în ciuda frigului

DISTRIBUIȚI

Zidurile palatul Culturii din Iaşi s-au transformat seara trecută în pânză pentru şase proiecţii video inedite. Timp de o oră, monumentul istoric a fost învăluit de culori, forme şi personaje de poveste. Şase artişti internaţionali şi români s-au întrecut în cadrul show ului care i-a lăsat cu gurile căscate pe spectactori, prezenti în număr mare, în ciuda frigului.

Timp de câteva zeci de minute, ieşenii prezenţi în faţa Palatului Culturii au avut impresia că se află într-o altă lume. Palatul Culturii s-a transformat în ecran pentru proiecţia video a celor şase capodobere video care s-au întrecut pentru marele premiu. Şi asta nu a fost tot. Printre spectatori s-au plimbat întreaga noapte persoanaje de poveste.

Tot ieşenii au fost cei care au votat creaţia favorită, iar premiul cel mare a mers la echipa din Iaşi, formată din Silviu Apostol şi Andrei Cozlac.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului LightUp a adunat la Iaşi în total şase echipe, două din România şi alte patru din străinătate.

In ciuda frigului, peste 500 de ieşeni au admirat proiecţiile pe clădirea cu o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi.