Zeci de câini fericiţi, distracţie şi premii. Cam aşa poate fi caracterizat concursul de atelaje canine, organizat în acest sfârşit de săptămână la Băile Tuşnad

DISTRIBUIȚI

Zeci de câini fericiţi, distracţie şi premii. Cam aşa poate fi caracterizat concursul de atelaje canine, organizat în acest sfârşit de săptămână la Băile Tuşnad. Douăzeci şi una de echipe şi peste o sută de câini din rase precum Husky, Malamut de Alaska şi Saimoyed au participat la competiţie. Publicul a fost încântat de prestaţia animalelor.

Concursul a început de dimineaţă, în jurul orei zece. Deşi termometrele au indicat minus zece grade celsius, participanţii s-au bucurat de soare ore bune. Traseul de la Tuşnad este unul dintre cele mai dificile.

Câinii au fost nerăbdători să alerge prin zăpadă. Pur şi simplu, parcă zâmbeau când erau puşi la sanie. La rândul lor, oamenii au aşteptat cu entuziasm startul. Este primul concurs de acest fel organizat în Harghita.

Creşterea animalelor iubitoare de frig şi zăpadă necesită o atenţie deosebită. Înainte de concurs, ele sunt pregătite minuţios. Mariana Vrabie creşte douăzeci de câini, care aproape tot timpul prind podiumul la astfel de competiţii.

Concursul din Harghita s-a desfăşurat pe un traseu de 11,5 kilometri. Vedeta evenimentului a fost un căţel Husky, care s-a plimbat mai tot timpul prin mulţime. Copiii au fost foarte încântaţi de prezenţa lui. L-au fotografiat şi mângâiat.

Participanţii au venit din toate colţurile ţării, iar la final, cei mai buni, împreună cu prietenii lor necuvântători, au plecat acasă cu diplome şi medalii.