Zboruri cu probleme la Tarom

DISTRIBUIȚI

Trei zboruri Tarom au avut probleme în mai puţin de 24 de ore.

Zborul de astăzi, ruta Bucureşti Timişioara, care trebuia să decoleze la ora 12 şi 40 de minute de pe Aeroportul Otopeni a fost amânată pentru aproximativ două ore, din motive necunoscute încă.

Însă problemele au început aseară pentru compania de stat. Cursa Otopeni – Satu Mare a fost întoarsă din drum la 20 de minute de la decolare. Pilotul a sesizat probleme tehnice la bordul aeronavei şi a solicitat să se întoarcă din drum.

Pasagerii au fost rerutaţi cu o altă aeronavă cu destinaţia Cluj, iar de acolo şi-au continuat drumul cu autocarul până la Satu Mare.

Tot aseară, un alt zbor Tarom, Bucureşti – Iaşi, a ratat decolarea. Incidentul s-a petrecut din cauza unei probleme tehnice. Aeronava a fost readusă la terminal iar pasagerii au fost invitaţi să coboare.

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile din România a demarat o anchetă la Tarom, vizând zborul Bucureşti Iaşi.

Un raport al Corpului de Control al ministrului Transporturilor din primăvară arată că Tarom a înregistrat în ultimii doi ani mai multe deficienţe tehnice şi administrative ce au determinat un număr f mare de curse anulate sau întârziate. Aceste probleme s-au simţit şi în bugetul companiei, care a trebuit să le rezolve dar să şi plătească despăgubiri pasagerilor.

Ultimul incident al companiei a avut loc pe 30 septembrie când o cursă externă spre Amsterdam s-a întors din drum după 35 de minute de la decolare.

De altfel, ministrul Transporturilor, a recunoscut recent că avioanele Tarom au probleme tehnice şi că flota trebuie reînoită.