Vor să muncească, dar nu ştiu legea

DISTRIBUIȚI

Porţile agenţiilor judeţene din aproape toată ţara s-au deschis astăzi pentru absolvenţii care îşi caută de lucru. La târguri s-au prezentat în egală măsură şi absolvenţii, dar şi persoanele trecute de prima tinereţe care încă mai vor să muncească. Ministrul Muncii a vrut să vadă dacă angajatorii au habar de facilităţile pe care Guvernul le va oferi din decembrie. Mare i-a fost mirarea să vadă că mai nimeni nu ştia nimic…

În vârstă de 27 de ani, Cătălin este doar unul dintre miile de tineri care au nevoie de un loc de muncă. 

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-au prezentat şi foarte multe persoane trecute de prima tinereţe.

În toată ţara angajatorii caută atât angajaţi cu studii medii sau superioare, cât şi muncitori calificaţi sau necalificaţi. La Bucureşti, oferta a fost de aproape şase mii de locuri de muncă, cele mai multe, cele mai multe pentru muncitorii calificaţi.

Ministrul Muncii a venit la „bursa locurilor de muncă” special ca să-i testeze pe anagajatori.

Prin această ordonanţă, care va intra în vigoare la 1 decembrie, angajaţii şi angajatorii vor beneficia de sprijin. Spre exemplu, vor primi bani cei care angajează şomeri, dar şi şomerii care îşi găsesc de lucru departe de casă.

La bursa locurilor de muncă, angajatorii caută de la ingineri şi specialişti în domeniul IT sau bancar, până la agenţi de asigurări, de securitate, croitori, alpinişti utilitari sau lucrători în industria alimentară.