MUSTUL A UCIS TREI OAMENI

DISTRIBUIȚI

E vremea culesului de vie şi-a vinului care fierbe-n butoaie! Dar asta înseamnă moarte sigură, dacă faceţi imprudenţa să depozitaţi recipientele în încăperi neaerisite! S-a întâmplat deja la Sascut, în Bacău, unde trei oameni au murit sufocaţi de dioxidul de carbon emanat de mustul care fierbea în beci. Doi dintre ei erau soţ şi soţie, iar al treilea -un prieten de familie, colonel ieşit la pensie. Toţi urmau să plece în acest weekend la mănăstire, la hram.

Doamna şi domnul Lupu din Sascut, de 83 respectiv 76 de ani, erau cunoscuţi în localitate ca fiind oameni muncitori şi liniştiţi. Nu supăraseră niciodată pe nimeni şi toată lumea are numai cuvinte frumoase despre ei.

În acest timp, cei trei au rămas acasă, să gătească şi să mai facă ceva treabă prin curte. Bătrâna a pus să fiarbă un sirop, apoi a intrat în beci, probabil să verifice butoaiele cu must. Oala în clocot a fost găsită pe aragaz de o nepoată. Tot ea i-a descoperit pe cei trei bătrâni în beci

Îngrozită de priveliştea macabră, nepoata a sunat la 112. Mai multe ambulanţe au sosit imediat, dar medicii nu au mai putut să facă nimic. Toţi cei trei bătrâni erau deja morţi.