Videanu da, Niculae ba

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru, Adian Videanu s-a prezentant la DIICOT. El a fost udiat în dosarul Romgaz, dosar în care este cercetat şi omul de afaceri Ioan Niculae. Afaceristul nu s-a prezentat însă în faţa procurorilor anti-mafia. După patru ani, timp în care au fost făcute cercetări, rechizitoriul prin care cei doi suspecţi urmau să fie trimişi în judecată, a fost anulat. În anchetă au fost găsite mai multe greşeli şi astfel ancheta a fost reluată.

În dosarul Romgaz, fostul ministru al economiei, Adrian Videanu este acuzat de participaţie improprie la complicitate la delapidare. Astăzi, el s-a prezentat la DIICOT pentru audieri.

Prejudiciul total în acest dosar a fost estimat în 2012 la 120 de milioane de euro. În referatul procurorilor se mai arată şi că Romgaz a livrat în această manieră către Interagro gaze naturale în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari. Chiar şi aşa, Videanu o ţine una şi bună..

Alături de alţi 40 de funcţionari publici cu funcţii de conducere, foştii miniştrii Adrain Videanu şi Varujan Vosganian, dar şi omul de afaceri Ioan Niculae au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. Şefii de la DIICOT însă, au observat greşeli în întocmirea dosarului de către primul procuror şi au cerut reluarea acestuia.

Adrian Videanu şi Varujan Vosganian sunt acuzaţi de procurorii DIICOT pentru o serie întreagă de decizii care ar fi favorizat firma Interagro controlată de Ioan Niculae.

Vosganian, însă a fost scăpat de Senat, care a respins la cererile de punere sub urmărire penală.

Şi chiar dacă el este cel mai important pion din această anchetă, afaceristul Ioan Niculae, nu a dorit să se prezinte astăzi în faţa procurorilor anti-mafie.