Veşti bune pentru şoferi! Senatorii din Comisia de Buget-Finanţe au adus modificări la ordonanţa Guvernului privind restituirea taxei de înmatriculare auto. Astfel, toţi cei care au plătit această taxă ar urma să-şi primească banii înapoi anul viitor

DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru şoferi! Senatorii din Comisia de Buget-Finanţe au adus modificări la ordonanţa Guvernului privind restituirea taxei de înmatriculare auto. Astfel, toţi cei care au plătit această taxă ar urma să-şi primească banii înapoi anul viitor. Inclusiv cei care au plătit taxa, dar care nu au mai apucat să-şi înmatriculeze autovehiculul. Modificările au primit aviz favorabil din partea senatorilor finanţişti.

Reprezentanţii Ministerului Mediu au venit astăzi la Parlament pentru a aduce îmbunătăţiri ordonanţei de guvern ce are în vedere restituirea sumelor ce reprezintă taxa specială, taxa pe poluare pentru maşini, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi trimbrul de mediu.

Reprezentanţii Ministerului Mediului susţin că au bani, 6 miliarde de lei, pentru a restitui şoferilor taxa de înmatriculare auto. Senatorii din Comisia de Buget-Finanţe au venit cu alte propuneri pe marginea acestui subiect, care, deocamdată, rămân la stadiul de propuneri.

Astfel, spun senatorii, românii ar fi încurajaţi să-şi cumpere maşini care respectă normele de mediu. Asta în contextul în care în România există 2,5 milioane de autoturisme care poluează.

De asemenea, s-a mai stabilit să primească banii înapoi inclusiv şoferii care au achitat taxa, dar care nu şi-au mai înmatriculat maşina.

Ordonanţa dată de Guvern prevede restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor care reprezintă taxa de înmatriculare auto. De prevederile acestui act normativ vor beneficia contribuabilii care vor solicita restituirea banilor până în vara lui 2018.