Veşti bune pentru românii cu venituri mici şi care nu şi-au deschis până acum un cont bancar de bază de teama unor comisioane. Din 27 ianuarie, cei care câştigă sub 2.497 de lei vor beneficia gratuit de deschiderea, administrarea şi închiderea unui cont de plăţi, depunerea de bani într-un cont sau retragerea de numerar pe teritoriul Uniunii Europene dintr-un cont de plăţi, la ghişeu sau la bancomat

DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru românii cu venituri mici şi care nu şi-au deschis până acum un cont bancar de bază de teama unor comisioane. Din 27 ianuarie, cei care câştigă sub 2.497 de lei vor beneficia gratuit de deschiderea, administrarea şi închiderea unui cont de plăţi, depunerea de bani într-un cont sau retragerea de numerar pe teritoriul Uniunii Europene dintr-un cont de plăţi, la ghişeu sau la bancomat.

Practic, la operaţiunile de deschidere, închidere a unui cont de plăţi de bază şi retragere numerar de la ghişeu sau bancomat, atât în ţară cât şi în străinătate,  vor fi gratuite.

Ca să poţi beneficia de prevederile legii trebuie însă să îţi închizi conturile pe care le aveai deschise înainte, la alte instituţii bancare. Sunt însă câteva lucruri neclare.

Dacă băncile nu vor respecta prevederile legii şi vor percepe comisioane pentru serviciile gratuite, acestea riscă amenzi între 10.000 şi 50.000 de lei.