Urs împuşcat mortal, la Sibiu

DISTRIBUIȚI

Un urs s-a plimbat timp de trei ore, în această dimineaţă, prin Sibiu, şi din cauză că vânătorii nu au reuşit să îl tranchilizeze, l-au împuşcat mortal! Gestul a stârnit furia tuturor, chiar dacă autorităţile au explicat că pericolul era foarte mare şi că sălbăticiunea putea în orice moment să atace oamenii, mai ales că în zonă erau şi şcoli. De fapt, până la urmă, poliţiştii au recunoscut că, în momentul în care ursul s-a oprit în curtea unei fabrici, şi ar fi putut, în sfârşit să fie adormit, în zonă nu era vânătorul cu tranchilizant, ci doar cel cu arma letală. 

Ursul a fost zărit pentru prima dată plimbându-se prin oraş de nişte trecători. Unul dintre ei a sunat imediat la 112 şi a dat alarma.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri au pornit în căutarea ursului. Speriat de atâta agitaţie, acesta a tot fugit, căutând un loc în care să se refugieze.

Urcat pe o casă, ursul putea fi în orice moment tranchilizat. Dar angajatul Asociaţiei Vânătorilor chemat să îl adoarmă nu a reuşit să îl nimerească. Aşa că ursul a plecat mai departe. Şi a ajuns în curtea unei fabrici de mobilă, unde s-a ascuns într-un ghiveci ornamental. Acolo a fost împuşcat mortal.

Aşadar, din cauză că un angajat al statului nu a fost la momentul potrivit în locul potrivit, un urs a fost ucis!

Poliţia a deschis un dosar penal pentru uz de armă.