Un telefon periculos

DISTRIBUIȚI

Samsung Electronics este în mijlocul unui scandal provocat de explozia mai multor telefoane Galaxy Note 7. După ce luna trecută a rechemat peste 2 milioane şi jumătate de telefoane din cauza unor probleme de supraîncâlzire a bateriei, de această dată compania a scos de la vânzare modelul respectiv.

Modelul Galaxy Note 7 a fost creat de Samsung pentru a fi un competitor serios al modelului Iphone, lansat de Apple. Numai că în loc să fie un succes total, smartphone ul s-a dovedit a fi un pericol pentru utilizatori pentru că bateriile se supraîncălzeau şi din acest motiv au fost raportate o serie de incidente. Compania a înlocuit o parte din telefoanele vândute, însă nici acestea nu s-au dovedit mai bune. Dee Decasa, din Honolulu a trăit o spaimă teribilă când noul telefon a explodat din senin!

Soţul femeii l-a pus într-un vas de aluminiu, după care a sunat la 911. La sosirea poliţiei, telefonul încă mai fumega. Din cauza şocului şi a toxicităţii fumului, Dee Decasa a lesinat Şi acesta nu a fost singurul incident de acest fel. Un bărbat din Kentucky s-a plâns că a fost trezit din somn de fumul provenit de la un Galaxy Note 7, iar un zbor intern din Statele Unite a fost întrerupt tot din cauza unui telefon care a început să fumege în cabină. Samsung Electronics le-a recomandat utilizatorilor de telefoane Galaxy Note 7 să le închidă din motive de siguranţă, până la finalizarea investigaţiilor, lucru recomandat şi de Comisia pentru Siguranţa Consumatorului din Statele Unite ale Americii.