Un tânăr bolnav de diabet a fost internat pe holul spitalului, pus pe un pat improvizat din mai multe scaune. Conducerea susţine că decizia a fost luată pentru că în unitatea medicală nu erau locuri disponibile

DISTRIBUIȚI

Vedem astăzi un nou episod al neputinţei din sistemul medical. La Mediaş, un tânăr bolnav de diabet a fost internat pe holul spitalului, pus pe un pat improvizat din mai multe scaune. Conducerea susţine că decizia a fost luată pentru că starea tânărului era precară şi în unitatea medicală nu erau locuri disponibile.

Imaginile au fost surprinse la spitalul din Mediaş, judeţul Sibiu. Tânărul din fotografie, în vârstă de 28 de ani, suferă de diabet şi a ajuns la spital în stare gravă, după ce nu ar fi urmat corespunzător tratamentul cu insulină. Nu au fost găsite locuri în paturile din saloane, aşa că a primit medicamentaţie în timp ce era ţinut pe un pat improvizat. 

Reprezentanţii spitalului din Mediaş susţin că la acel moment secţia unde a fost adus bărbatul era plină de pacienţi, toate paturile de urgenţă fiind ocupate. Aceştia precizează că se confruntă des cu astfel de situaţii de supraaglomerare, de la începutul lunii şi până acum fiind primite peste 1.700 de cazuri, cu 300 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Printre cei care solicită des ajutorul lor s-ar număra şi bărbatul ţinut pe patul improvizat. De la începutul lunii ianuarie şi până acum ar fi avut aproximativ 30 de internări.

Oficialii unităţii sanitare au solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială efectuarea unei anchete astfel că bărbatul ar putea fi instituţionalizat în perioada următoare într-o instituţie de profil.