Un poliţist din Bistriţa este cercetat penal după ce a împuşcat mortal un tânăr de 25 de ani care i-a atacat colegul cu o bâtă. Cei doi agenţi fuseseră chemaţi să stingă un conflict şi urmau să-l ducă la secţie pe scandalagiu. În drum spre maşină, însă, acesta l-a atacat pe unul dintre agenţi. Acela a fost momentul în care colegul poliţistului a scos arma şi l-a împuşcat pe agresor

DISTRIBUIȚI

Un poliţist din Bistriţa este cercetat penal după ce a împuşcat mortal un tânăr de 25 de ani care i-a atacat colegul cu o bâtă. Cei doi agenţi fuseseră chemaţi să stingă un conflict şi urmau să-l ducă la secţie pe scandalagiu. În drum spre maşină, însă, acesta l-a atacat pe unul dintre agenţi. Acela a fost momentul în care colegul poliţistului a scos arma şi l-a împuşcat pe agresor. Atacatorul a fost transportat la spital în stare gravă şi s-a stins câteva ore mai târziu. La spital a ajuns şi poliţistul rănit în altercaţie.

Apelul la 112 care anunţa un conflic spontan izbucnit în curtea unei familii din oraşul Sângeorz-Băi n-a prevestit nicio secundă scenele dramatice care aveau să se deruleze. O localnică a sunat după ajutor şi le-a spus oamenilor legii că soţul ei, un bărbat de 47 de ani şi un tânăr de 25 de ani s-au luat la ceartă.

Doi poliţisti au fost trimişi la faţa locului. Au încercat să calmeze spiritele şi să-l ducă pe tânărul de 25 de ani la secţie.

Acela a fost momentul în care colegul poliţistului a scos arma, a tras mai multe focuri de avertizare şi într-un final l-a împuşcat pe tânăr. Agresorul a ajuns la spital în stare gravă, cu mai multe plăgi împuşcate.

La spital a ajuns şi poliţistul rănit în altercaţie. Agentul se află acum în afara oricărui pericol.

Este vorba despre bărbatul de 47 de ani cu care tânărul intrase în conflict, dar şi de mama agresorului. Unul dintre gloanţe a ricoşat şi a lovit-o uşor pe femeia de 56 de ani.

Poliţistul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Anchetatorii vor să afle dacă agentul a folosit în mod legal armamentul din dotare. Cazul şocant vine la doar câteva zile după ce un poliţist din Suceava a fost lovit cu o sabie, de un interlop, în timpul unor percheziţii. Agentul este internat în stare gravă la spitalul din Iaşi.