Un mistreț, la plimbare prin Botoșani

DISTRIBUIȚI

Imagini incredibile au fost filmate de un şofer în traficul din Botoşani! Omul a suprins un mistreţ plimbându-se noaptea, pe şosea. Orbit de farurile maşinii, porcul s-a speriat şi a încercat să fugă, dar nu a reuşit să ajungă prea departe. S-a refugiat în curtea unui localnic, unde a şi fost capturat de autorităţi. Acum el urmează să fie dus înapoi în pădure.

Aceste scene au fost filmate azi-noapte de un şofer, pe o stradă din Botoşani. Omul nu a rămas, însă, indiferent şi a sunat la 112, să anunţe că mistreţul are nevoie de ajutor. Şchiopăta, iar asta înseamnă că a fost, probabil, lovit de maşini.

Acest caz vine la două săptămâni după ce, în Sibiu, un urs a fost împuşcat mortal de vânători. Coborâse din pădure şi se plimba speriat prin oraş. A fost urmărit de zeci de jandarmi, poliţişti, pompieri şi vânători şi nimeni nu a reuşit să-l prindă. Când bietul animal s-a refugiat în curtea unei fabrici, un vânător l-a împuşcat cu o armă letală. Pentru că cel care avea arma cu tranchilizant nu era în zonă în acel moment. Şeful poliţiei din Sibiu şi-a dat demisia, după acest incident, pentru proasta gestionare a situaţiei. Mistreţul a fost, însă, mult mai norocos.