Ultimul dineu al soţilor Obama

DISTRIBUIȚI

Barack şi Michelle Obama au ţinut al 13-lea şi cel din urmă dineu de stat. Ei i-au avut ca invitaţi de onoare pe premierul Italiei, Matteo Renzi, şi pe soţia acestuia, AGNESE LANDINI. Printre cei 400 de invitaţi s-au numărat şi numeroase vedete: cântăreaţa Gwen Stefani, designerul Giorgio Armani sau comedianul Jerry Seinfeld.

Prima doamnă a Statelor Unite a fost vedeta serii şi a strălucit la eveniment într-o rochie sclipitoare, creaţia casei de modă italiane Versace. Prim-ministrul Italiei a lăudat-o pe Michelle Obama pentru discursurile excelente pe care le-a ţinut de-a lungul celor două mandate ale soţului său şi i-a mulţumit preşedintelui american pentru tot ce a făcut în anii petrecuţi în funcţie.

La primirea invitaţilor, Barack Obama a glumit spunând că „a păstrat ce e mai bun la sfârşit” – o aluzie la faptul că, la începutul lui 2017, urmează să i se încheie mandatul.

Dineul a avut loc într-un cort amplasat în grădina Casei Albe, decorat cu mai multe candelabre şi lumânări. Meniul a cuprins, printre altele, paste umplute cu piure de cartofi dulci, unse cu unt şi carne de vită. Familia prezidenţială a dorit să le arate invitaţilor de vază aceeaşi ospitalitate şi căldură cu care au fost primiţi în Italia.