Udrea îşi studiază noul dosar

DISTRIBUIȚI

Este ţinta unor atacuri personale pentru care a cheltuit zeci de mii de euro. Declaraţia îi aparţine Elenei Udrea, în contextul în care procuroii cer din nou urmărirea sa penală. De data aceasta, în dosarul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Zâmbitoare, deputata a mers în Parlament să îşi studieze dosarul, urmând ca săptămâna viitoare colegii săi să supună la vot solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii i-au dat planurile peste cap. Deşi ar fi preferat să îşi petreacă ziua la Cluj, la cursurile de teologie pe care le urmează, Elena Udrea a venit în Parlament să îşi studieze dosarul. Şi-a petrecut aproximativ o jumătate de oră în Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaţilor, chiar dacă dosarul în care se cere din nou urmărirea sa penală are treisprezece volume şi 2.700 de pagini.

Deputata susţine că acuzaţiile care i se aduc nu se bazează pe nicio dovadă şi că, de fapt, este ţinta Laurei Codruţa Kovesi, din motive personale.

Elena Udrea mai este urmărită penal în patru dosare instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi trimisă în judecată într-un alt dosar. Toate acestea i-au dat viaţa peste cap şi i-au mai şi golit buzunarele.

La începutul săptămânii viitoare, deputaţii din Comsia Juridică vor aviza cererea de urmărire penală, iar marţi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor se va decide dacă procurorii o vor investiga din nou sau nu. De data aceasta, Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită în dosarul legat de finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.