Ucis de un incident banal

DISTRIBUIȚI

Incident nefericit la spitalul din Târgu-Jiu. Un tânăr de doar 23 de ani a murit după o embolie pulmonară cauzată de un cheag de sânge. Totul a pornit de la o banală entorsă. Tânărului i-au fost administrate substanţe anticoagulante, dar a fost prea târziu. Famila băiatului spune că va depune plângere atât la poliţie, cât şi la Colegiul Medicilor.

Ionuţ Vişean a ajuns prima dată la spitalul din Târgu-Jiu în data de 5 octombrie, după ce şi-a luxat piciorul la o partidă de fotbal cu prietenii. Medicii de la urgenţe i-au imobilizat piciorul stâng şi i-au dat voie să plece acasă. Patru zile mai târziu, tânărului i s-a făcut rău şi a ajuns din nou la spital. A fost internat la secţia cardilologie, unde medicii i-au administrat substanţe anticoagulante. În această dimineaţă, a suferit un stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare au fost în zadar.

Reprezentanţii spitalului nu au stabilit nici până acum traseul exact al pacientului, de la prima internare şi până în momentul decesului. Au spus doar că medicii implicaţi au respectat protocolul.

Ca o ironie, tânărul a fost surprins de camerele de supraveghere ieri, pe patul de spital, iar starea lui era vizibil degradată. A încercat, însă, să uite de durere. Băiatul a fost activ pe Facebook până seara târziu, iar unul dintre colegii de muncă spune că au vorbit prin mesaje până în jurul orei 21:30. Ilie Luţă povesteşte că Ionuţ se simţea rău şi că abia mai respira.

Tânărul în vârstă de 23 de ani lucra la o firmă de distribuţie, iar colegii şi şefii au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Cu toţii vor să afle acum cum a fost posibilă o astfel de tragedie, după un incident aparent banal.

În tot acest timp, nici poliţia, nici Direcţia de Sănătate Publică nu au deschis o anchetă. Aşteaptă să fie depusă o sesizare.

Familia tânărului a anunţat că depune plângere atât la poliţie, cât şi la Colegiul Medicilor.