UCIS DE POLIŢIE

DISTRIBUIȚI

Poliţia din oraşul american San Diego a dat publicităţii imaginile incidentului în urma căruia un bărbat de 38 de ani a fost împuşcat mortal de un ofiţer, la începutul săptămânii. Publicarea imaginilor a fost făcută sub presiunea străzii, după ce mai multe seri la rând, sute de locuitori au protestat faţă de felul în care au acţionat oamenii legii. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Cele două înregistrări provin de la camerele de supraveghere ale unor localuri din zonă. În imagini pot fi observaţi doi bărbaţi care sunt somaţi de ofiţeri. La un moment dat, unul dintre ei cade la pământ, răpus de focurile trase de poliţişti. Victima este Alfred Olango, un bărbat de 38 de ani. În suburbia El Cajon în care s-a petrecut tragicul incident, individul era cunoscut drept o persoană turbulentă. 

Ofiţerii de poliţie au susţinut că au tras pentru că, în urma somaţiilor lor, Olango ar fi scos din buzunar un obiect suspect, care însă s-a dovedit ulterior a fi doar o simplă ţigară electronică. Acest amănunt a stârnit furia comunităţii din El Cajon, iar protestele organizate seară de seară au devenit din ce în ce mai virulente. Poliţia a reacţionat în consecinţă. 

Însă publicarea imaginilor de la incident nu este nici pe departe suficientă pentru calmarea spiritelor, ba mai mult. Faptul că un suspect a fost împuşcat mortal cu atâta uşurinţă stârneşte în continuare revolta comunităţii din El Cajon. În plus mama lui Alfred Olango susţine că fiul ei traversa o perioadă de depresie profundă şi ar fi trebuit ajutat, nu împuşcat mortal.