Tumoră gigant, extirpată

DISTRIBUIȚI

Premieră la spitalul din Constanţa. Medicii au operat, prin tehnica laparoscop, o fetiţă de 13 ani, care avea o tumoră de câteva kilograme, la unul dintre ovare. Alţi doi copii, de aceeaşi vârstă, diagnosticaţi cu afecţiuni grave, au primit a doua şansă la viaţă, prin acelaşi tratament modern. Intervenţiile au fost un real succes, datorită echipei mixte de medicii români şi specialişti veniţi tocmai din Germania.

Ana are 13 ani şi locuieşte în Medgidia. Nu de mult, fetiţa a început să se simtă rău, Părinţii au mers cu ea la medic, iar specialistul a decis că fata trebuie să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.

Fetiţa a fost supusă unei intervenţii laparoscopice adusă în România de specialiştii din Germania. Cu ajutorul acestei tehnici, copila se va reface mult mai repede şi nici nu va rămâne cu cicatrici.

Alţi doi copii, cu probleme grave, au avut şansa de a fi operaţi cu ajutorul chirurgiei laparoscopice, considerată o adevărată tehnică cu adevărat revoluţionară. De departe, cea mai dificilă intervenţie a fost cea asupra unei fetiţe de 13 ani. Medicii i-au extirpat o tumoră gigant de ovar, de câteva kilograme.

Cel de-al treilea copil care a beneficiat de tratamentul modern este un băiat în vârstă de 12 ani. Copilul a fost operat de nefroză la rinichi. Pentru astfel de intervenţii, familiile celor trei copii ar fi trebuit să apeleze la clinici din Germania şi să scoată din buzunar aproximativ 30.000 de euro. Niciunul dintre părinţi n-ar fi avut cum să facă rost de atâţia bani.

De acum, spitalul din Constanţa va putea efectua intervenţii prin această tehnică minim invazivă.