Tragedie românească în Italia

DISTRIBUIȚI

Şi-a ucis soţia apoi şi-a pus capăt zilelor. Este scenariul sinistru pe care l-a urmat un cuplu de români stabiliţi în Italia, într-un orăşel din apropiere de Pisa . Dramatic este că băieţelul de doar 7 ani al cuplului a asistat la scenele de groază. Carabinierii l-au găsit în stare de şoc şi oricât au încercat să-l calmeze, copilul nu mai este în stare să vorbească.

Nona Movilă avea 42 de ani şi lucra în Italia de mai mulţi ani. În seara fatală, femeia a sosit la casa bătrânei pe care o îngrijea. În scurt timp, tot acolo a ajuns şi Petru Cornel Movilă, soţul ei în vârstă de 50 de ani. Se pare că între cei doi exista de mai mult timp o stare conflictuală generată de dorinţa Nonei de a divorţa. De meserie şofer de tir, Petru nu a acceptat ideea separării, aşa că între ei a reizbucnit scandalul. Niciunul nu a mai ţinut cont de faptul că martor la cearta violentă era chiar băieţelul lor de 7 ani.

Carabinierii au fost chemaţi la locul tragediei de o femeie, schimbul de tură al Nonei. Când a ajuns la locuinţa bătrânei pe care o îngrijea, aceasta l-a găsit pe băieţelul de 7 ani în stare de şoc, în aceeaşi cameră cu cadavrele părinţilor săi. Copilul a fost preluat de autorităţi, dar din cauza traumei, nu poate să vorbească. El mai are 4 fraţi, doi în Italia şi doi rămaşi cu rudele din România ale celor doi soţi. Carabinierii iau în calcul două ipoteze, fie Petru a ucis-o pe Nona apoi şi-a pus capăt zilelor, fie cei doi s-au bătut şi în urma altercaţiei au suferit amândoi răni fatale. O anchetă a fost demarată pentru stabilirea circumstanţelor exacte ale producerii tragediei care şocat orăşelul Montecerboli.