Tragedie într-o localitate din Vaslui, unde o fetiţă de 12 ani a murit după o joacă, la săniuş. A intrat cu sania într-un stâlp de electricitate şi s-a lovit la cap

DISTRIBUIȚI

Tragedie într-o localitate din Vaslui, unde o fetiţă de 12 ani a murit după o joacă, la săniuş! A intrat cu sania într-un stâlp de electricitate şi s-a lovit la cap. A fost dusă la spital, unde a intrat în moarte clinică, iar rudele au fost de acord să îi fie prelevate organele. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Flori a mers la săniuş cu prietenii ei. A fost o zi pe cinste. Copiii s-au distrat şi s-au bucurat de zăpadă ore în şir. La un moment dat, fetiţa de 12 ani a pierdut controlul saniei şi s-a izbit cu viteză de un stâlp de electricitate. Fata s-a ridicat şi a mers pe picioarele ei acasă. Le a spus părinţilor ca s-a lovit la săniuş şi că o doare foarte tare capul. Oamenii au crezut că este doar un accident banal şi că fetiţa lor îşi va reveni.

Din păcate, starea de sănătate a fetiţei s-a agravat în doar câteva ore. Părinţii s-au speriat de abia atunci când au observat că fetiţa nu se mai trezea. Atunci, au sunat la ambulanţă. Medicii de la spitalul din Bârlad şi-au dat seama de gravitatea situaţiei şi au dirijat-o către o clinica de specialitate din Iaşi. Flori intrase deja în comă, iar în urmă cu două zile, fetiţa a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva. Cu inimile împietrite, părinţii au decis sa dea o şansă la viaţă altor bolnavi şi au fost de acord cu prelevarea organelor micuţei. Întreaga comunitate este şocată de cele întâmplate şi îi plânge de mila fetiţei, despre care au numai cuvinte de lauda. Duminica, tot satul o va conduce pe ultimul drum.

Florentina era mezina familiei. Familia Huminic mai are alţi trei copii, două fete gemene de 15 ani şi un băiat de 17 ani.

Poliţiştii IPJ Vaslui s-au autosesizat şi au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.