Timişoara va avea, de Crăciun, altfel de brazi! Făcuţi din materiale reciclabile, ba chiar şi iluminaţi, ei vor decora una dintre pieţele din zona centrală a oraşului. Cei care i-au creat, membrii unui ONG devenit cunoscut după ce a realizat cel mai mare pod de peturi din lume

DISTRIBUIȚI

Timişoara va avea, de Crăciun, altfel de brazi! Făcuţi din materiale reciclabile, ba chiar şi iluminaţi, ei vor decora una dintre pieţele din zona centrală a oraşului. Cei care i-au creat, membrii unui ONG devenit cunoscut după ce a realizat cel mai mare pod de peturi din lume, şi-au propus să demonstreze că brazii naturali pot fi înlocuiţi cu cei artificiali, făcuţi din deşeuri refolosibile.

PosibiliTree este proiectul prin care 11 brazi făcuţi din materiale refolosibile vor fi puşi în Piaţa Libertăţii. Eco brazii sunt construiţi din doze de bere, capace de sticle, pahare de plastic, cauciucuri, pungi şi alte materiale reciclabile donate pe parcursul câtorva luni, de timisoreni.

„Mână de la mână facem altfel de brazi” este sloganul voluntarilor timşoreni, care încearcă de câţiva ani să facă educaţie ecologică. Ei vor să îi convingă pe timişoreni că este necesară o mai mare implicare în reciclarea materialelor.

Scopul instalaţiei este de a oferi o alternativă creativă la brazii tradiţionali.

Toţi eco-brazii vor fi expuşi din 9 decembrie până în 6 ianuarie în Piaţa Libertăţii din Timişoara, unde va fi organizat şi un stand de informare. Astfel de brăduţi se confectionează în mod curent în alte oraşe ale lumii şi decorează în fiecare an pieţele, în perioada Crăciunului. .