Terorist arestat în Germania

DISTRIBUIȚI

Poliţia germană a arestat un suspect de terorism care ar fi plănuit să comită un atentat cu bombă. Bărbatul a fost arestat noaptea trecută la Leipzig. El era căutat de sâmbătă de forţele de ordine. Suspectul este un refugiat sirian în vârstă de 22 de ani, în apartamentul căruia au fost găsite substanţe explozive.

Jaber al-Bakr a fost reţinut în noaptea de duminică spre luni în landul Saxonia din estul Germaniei. Poliţia a anunţat pe Twitter caputurarea fugarului. El a fost găsit într-o locuinţă din acest bloc din Leipzig.

Al-Bakr a reuşit să fugă în timp ce forţele de ordine efectuau un raid la locuinţa sa din oraşul Chemnitz. Aici au fost descoperite câteva sute de grame dintr-o substanţă extrem de volatilă, similară explozibililor folosiţi în cazul atentatelor de la Paris şi de la Bruxelles. Geniştii au detonat controlat substanţele periculoase. Refugiatul ar fi plănuit să atace un aeroport din Berlin. Trei alte persoane care au legături cu suspectul au fost arestate în acest dosar de terorism. Două dintre ele au fost eliberate între timp. Reţinerile au fost făcute în urma unui pont primit de Poliţie de la Serviciile de Informaţii din Germania. Jaber al-Bakr este originar din Damasc, Siria. Tânărul a ajuns în Germania în februarie trecut, ca refugiat, şi i s-a aprobat cererea de azil patru luni mai târziu. El ar avea legături cu grupări teroriste islamiste.