TERMENUL SE PRELUNGEŞTE

DISTRIBUIȚI

Guvernul încearcă să prelungească termenul campaniei de subscripţie publică pentru achiziţia Cuminţeniei Pământului. Astăzi ar fi trebuit să sune ceasul sculpturii lui Brâncuşi şi autorităţile să scoată cele şase milioane de euro. Din această sumă s-a strâns însă puţin peste un milion de euro. 

Printr-un mesaj video, premierul le-a mulţumit tuturor celor care au încurajat subscripţia publică.

În cele aproape cinci luni românii au donat puţin peste un milion de euro. ESte însă nevoie de şase milioane de euro de la populaţie şi companii dacă vrem scultura. Guvernul a anunţat încă de la început că din cele 11 milioane de euro, pune la bătaie doar cinci, iar pentru restul de şase s-a cerut ajutorul oamenilor.

Ministrul Culturii a refuzat să facă vreo declaraţie. A precizat doar că săptămâna viitoare vom afla cu toţii mai multe. În spaţiul public, campania de subscripţie a fost privită şi pro şi contra. Unii români au respins vehement ideea că statul trebuie să dea atâţia bani pe o sculptură, în timp ce alţii, au susţinut demersul.

Deţinătorii Cuminţeniei Pământului nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere legat de prelungirea campaniei de subscripţie publică. Ei sunt primii care trebuie să spună dacă sunt sau nu de acord cu asta.