TERAPIE CU CĂLUŢI

DISTRIBUIȚI

Hipoterapia câştigă tot mai mult teren în lupta cu diverse boli de care suferă copiii! Pentru unii este o banală şedinţă de călărie, dar pentru alţii – adică pentru cei care au testat-o deja – reprezintă un imens ajutor pentru a avea o viaţă normală. Într-o comună de lângă Timişoara am găsit un astfel de centru, unde şedinţele de terapie se fac sub atenta supraveghere a specialiştilor.  

Vlad are 3 ani şi 4 luni. Părinţii lui au aflat acum un an şi jumătate, dintr-o întâmplare, că suferă de autism. Au fost la mai multe controale, dar medicii le-au spus că boala a fost diagnosticată prea târziu şi că şansele de recuperare sunt foarte mici. Totuşi, nu au renunţat sa lupte şi au încercat tot ce au putut, ca să-l facă bine pe Vlad! Aşa au ajuns să încerce hipoterapia.

După doar câteva săptamâni s-au observat primele îmbunătăţiri în starea de sănătate a copilului. Vlad s-a linistit şi a început să interactioneze cu Api, un căluţ de 6 ani, care a devenit cel mai bun prieten al său.

Părinţii sunt optimişti şi cred că de acum Vlad ar putea avea parte de o viaţă normală.

În herghelia de lângă Timişoara, saloanele de spital sunt înlocuite cu grajdurile pline cu fân, iar doctorii sunt căluţi de rasă.

Alături de cai, Erika – un medic fiziokinoteterapeut- este cea care le dă parinţilor speranţa că totul va fi bine! S-a specializat in hipoterapie la Milano şi de atunci a vindecat mulţi copii.  

La centrul de lângă Timişoara, o şedinţă de terapie costă 60 de lei iar numarul lor se stabileşte de medic în funcţie de afecţiunea care trebuie tratată.

Specialistii sunt de părere că hergheliile ar putea fi transformate în adevărate clinici de recuperare. Sunt mult mai primitoare decât spitalele, pentru că toţi copiii se ataşeaza mult mai usor de animale decât de oameni.