Tehnologie pentru un zâmbet sănătos

DISTRIBUIȚI

Vă e teamă să mergeţi la medicul stomatolog? Sunteţi speriaţi de freză chiar şi când durerea abia mai poate fi suportată? Ei bine, se poate să fiţi trataţi fără durere şi în timp scurt. Trei zile au încercat dentiştii să-i convingă pe români că înainte de toate, periuţa de dinţi şi pasta, precum şi controalele regulate sunt cel mai bun aliat în prevenirea problemelor stomatologice.

E realitatea dură! Doar patru din cinci copii se spală zilnic pe dinţi. Această femeie încearcă să îi convingă pe prichindei ce simplu e să folosească periuţa şi pasta de dinţi de două ori pe zi. Totul cu ajutorul unei aplicaţii.

Apoi, animăluţul le arată celor mici cum să-şi perieze exact dinţii timp de două minute. Aplicaţia vine la pachet cu o periuţă.

Noutăţi am găsit la târg şi pentru adulţii care trebuie să poarte aparat dentar. Acest stomatolog ne anunţă că e cazul să uităm de aparatele clasice incomode şi vizibile.

Pentru un astfel de aparat, trebuie să scoateţi din buzunar în jur de 1.500 de euro. Mai puţin costă albirea dinţilor.

Din păcate, datele arată că românii nu sunt prea preocupaţi de sănătate dinţilor. Potrivit studiilor, un român foloseşte un tub de pastă de dinţi timp de trei ani iar în mediul rural, periuţele se schimbă o dată la zece ani. Nu e de mirare atunci că 80 la sută dintre români au probleme dentare.