Suspect reţinut în cazul oamenilor incendiaţi

DISTRIBUIȚI

Principalul suspect în cazul oamenilor străzii incendiaţi la Galaţi săptămâna trecută a fost prins şi la audieri şi-a recunoscut fapta.  El a fost a fost reţinut de autorităţi. Totul după ce, timp de trei zile, oamenii legii l-au căutat, neîncetat, pe făptaş şi n-au avut nici măcar un cerc de suspecţi. Cei doi oameni incendiaţi, într-o scară de bloc din Galaţi, sunt în continuare în stare gravă. Unul dintre ei a fost transferat la Spitalul Floreasca din capitală. Vă avertizăm, urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Medicii de la Spitalul de urgenţă din Galaţi au reuşit să îl transfere, în această după-amiază, pe bărbatul de 49 de ani, care are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului, la Spitalul Floreasca din capitală. Starea sărmanului om este critică.

În tot acest timp, anchetatorii au răscolit întreg judeţul Galaţi, pentru căutarea celui care a dat dovadă de atâta cruzime şi i-a nenorocit pe cei doi sărmani. Oamenii legii au un suspect în acest caz. Surse din anchetă spun că incendiatorul ar fi tot un om al străzii, cu care cei doi bărbaţi ar mai fi avut altercaţii în trecut.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum, la un moment dat, individul aprinde focul. În doar câteva secunde, flăcările îi înghit pe cei doi oameni ai străzii. Una dintre victime ardea ca o torţă, iar câţiva trecători au încercat să stingă focul cu un extinctor.  Dacă se va dovedi că este vinovat, făptaşul va fi supus unei expertize, pentru a se stabili dacă are discernământ. Acesta va fi acuzat de tentativă de omor calificat, însă încadrarea se poate schimba în funcţie de evoluţia stării de sănătate a celor doi răniţi.