Supraviețuitor în jungla urbană 1

DISTRIBUIȚI

O clipă de neatenţie vă poate transforma într-o victimă. Ţintele preferate, persoanele lipsite de apărare – femeile şi copii. Un telefon lăsat la vedere, într-un buzunar de la pantaloni sau o geantă ţinută fără supraveghere, sunt invitaţii nescrise pentru hoţi. Un pahar lăsat nesupravegheat, pe un bar, într-un club poate fi momentul în care să deschideţi uşile unor experienţe care vă vor traumatiza pe viaţă.  Sunt doar câteva dintre situaţiile în care puteţi fi chiar voi victime dacă nu ştiţi cum să vă apăraţi şi care sunt greşelile care pot crea avantaje infractorilor. Despre toate acestea veţi putea afla începănd de săptămâna viitoare, la Focus 18. 

Femeile, adolescentele şi copiii sunt, pentru infractori şi agresori, ţinte uşoare, iar cazurile în care tinerele au căzut victime ale violurilor au completat statisticile infracţiunilor la viaţa sexuală în fiecare an.

Fie că vorbim despre situaţii în care aţi putea fi victimă a unui viol, a unui furt în plină stradă, sau a unei agresiuni în club, este foarte important să ştiţi cum să procedaţi, cum să vă apăraţi. Ce e bine şi ce nu ar trebui să faceţi în astfel de situaţii. Despre toate aceste lucruri aflaţi începând de săptămâna viitoare, în fiecare luni, la Focus 18, în rubrica Supravieţuitor în jungla urbană.

Luni, vă spunem, pe larg, la Focus 18, cum să procedaţi dacă sunteţi victimă a unui viol, cum gândeşte agresorul şi care sunt greşelile pe care să nu le faceţi în situaţii limită. Îndrumător ne va fi un specialist în cursurile de supravieţuire urbană – Dan Dumitru, fost ofiţer în cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, cu o experienţă impresionantă în acest domeniu, de 26 de ani