Supravieţuitor în jungla urbană 2

DISTRIBUIȚI

Inocenţa sau neatenţia se pot plăti scump, iar trauma unei agresiuni sexuale lasă urme adânci. Tot ce vouă vi se poate părea banal dă un plus agresorilor care v-au fixat deja ca şi victime! Ţintele lor? Persoanele lipsite de apărare – femeile şi copiii. Paharele cu băutură, lăsate nesupravegheate în club sunt cea mai sigură cale prin care infractorii să ajungă la tinerele însetate de distracţie. Drogurile sunt strecurate fără să aveţi habar, iar de aici până la… viol este doar un pas. În câteva momente vă spunem ce greşeli să nu faceţi, ca să nu ajungeţi victime ale agresiunilor, dar şi cum gândesc infractorii, în rubrica „Supravieţuitor în jungla urbană”.

Agresorii nu ţin cont dacă este zi sau noapte. Ei au un scop şi dacă tot ce le stă în putinţă ca să şi-l ducă la împlinire. Un asfel de caz a avut loc în Ploieşti, acolo unde, mai multe tinere, unele dintre ele minore, au fost ademenite de un bărbat, în maşini de lux. Finalul? Ajungeau într-un apartament unde erau obligate să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei lor.

În urmă cu o săptămână, poliţiştii şi procurorii din Prahova au descins la locuinţele din Ploieşti ale unor persoane suspectate de viol şi sechestrare de persoane.

Unele dintre tinere erau atrase prin celebra metodă „loverboy”. Suspecţii dădeau târcoale liceului la care fetele învăţau, le promiteau plimbări cu maşini de lux şi, odată urcate în autoturism, minorele ajungeau într-un apartament din Ploieşti, acolo unde erau obligate să întreţină relaţii sexuale cu aceştia.

Pe inocenţa şi pe naivitatea victimelor se bazează şi infractorii. Dan Dumitru este fost ofiţer în cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din România, şi are o experienţă în sistem de peste 26 de ani. Cunoaşte atât greşelile pe care le fac oamenii atunci când sunt puşi în situaţii limită dar şi cum gândeşte agresorul.

Ca să nu ajungeţi victime ale agresorilor, nu daţi frâu unor glume cu tentă sexuală, indiferent că vin sau nu din partea unor cunoscuţi sau străini, nu ieşiţi cu persoane necunoscute în cluburi ori în alte medii restrânse. Optaţi pentru locurile publice!

Evitaţi gangurile şi străzile întunecate. De obicei, tindem să fim mai puţin precauţi în apropierea casei, şi, de fapt, în zona noastră de confort facem greşelile.

În club, respectaţi câteva reguli astfel încât să fiţi în siguranţă. una dintre ele – niciodată singure la baie!

Agresorul îşi măsoară fiecare mişcare şi pune mult accent pe psihologia umană, aşa că nu-l subestimaţi.

Chiar şi în situaţia în care violul are loc, dincolo de traumă, încercaţi să vă adunaţi cu firea.

Dincolo de toate aceste lucruri, este indicat ca victima să apeleze la sprijinul unui psihoterapeut.