SUPERSTIŢIILE, UN MIT PENTRU VEDETE

DISTRIBUIȚI

Despre superstiţiile din ziua nunţii se spune că dacă nu sunt respectate… aduc ghinion. Fie că este vorba despre furatul miresei, sau… jucatul găinii, toate acestea fac parte din ritualul de nuntă al fiecărei femei… Însă, vedetele autohtone nu prea cred în ele şi consideră că fericirea într-o căsnicie… ţine de cu totul şi cu totul alte lucruri.

Călcatul pe picior în biserică este doar una dintre superstiţiile în care cred românii. Se spune că cel călcat, va fi sub papuc… toată perioada căsniciei. Să nu uităm despre furatul miresei, aruncatul buchetului sau chiar… jucatul găinii despre care se crede că aduc noroc dacă le respectăm sau… dimpotrivă… ghinion dacă nu le ţinem! Cum o fi, vedetele noastre, fie că sunt măritate, fie că…urmează să ajungă în faţa altarului, nu cred în ele! Colega noastră, Diana Bart, de exemplu, nu le-a respectat şi… nici nu are de gând să le ţină, în afară de una singură:

Cântăreaţa Mellina nu şi-a găsit încă bărbatul ideal cu care să ajungă la altar, însă… un lucru este sigur. Nu crede în superstiţii! Ce e drept, a încercat câteva care …. nu s-au adeverit.

Eniko Georgescu consideră că fericirea şi norocul într-o căsnicie, ţin de fiecare persoană în parte şi nu de obiceiuri care erau sfinte pe vremea străbunicilor noştri.