Suntem oficial în Anul Cocoşului de foc. Chinezii din lumea întreagă au sărbătorit trecerea în noul an cu focuri de artificii şi ceremonii tradiţionale

DISTRIBUIȚI

Suntem oficial în Anul Cocoşului de foc. Chinezii din lumea întreagă au sărbătorit trecerea în noul an chinezesc cu focuri de artificii şi ceremonii tradiţionale. La Beijing autorităţile au limitat folosirea artificiilor din cauza poluării masive. Anul Cocoşului se prefigurează a fi o perioadă în care proiectele de amploare au şanse mari de reuşită.

Anul cocoşului de foc a început pe 28 ianuarie şi se va termina pe 15 februarie 2018. Astrologii spun că întreaga perioadă va fi dominată de ideea trezirii la viaţă , iar cei care vor munci şi vor avea răbdare vor avea reuşite importante. Ceremoniile care au marcat intrarea în noul an chinezesc au respectat tradiţiile vechi de secole.

Dar nu au lipsit nici focurile de artificii pe întreg teritoriul Chinei. Doar în Beijing, folosirea artificiilor a fost limitată pentru că poluarea este deja foarte mare în zona capitalei. Aici noul an a fost întâmpinat cu 108 lovituri de clopot  Şi în alte ţări din lume unde trăiesc largi comunităţi asiatice trecerea în anul cocoşului de foc a fost marcată prin tot felul de spectacole de stradă şi petreceri tradiţionale.

Specialiştii susţin că cei născuţi în acest an vor avea personalităţi puternice, vor fi persoane care se vor înconjura de prieteni, vor avea mult curaj şi forţă de muncă. Pe de altă parte , mulţi vor împrumuta din trăsăturile cocoşului – mulţi vor fi războinici, posesivi şi extrem de geloşi, aşa că nu este exclus ca unele căsnicii care păreau durabile, să se destrame în perioada următoare. Ultimul an al cocosului a fost în 2005, iar următorul va fi în 2029.