Ştiu să reacţioneze în caz de incendiu

DISTRIBUIȚI

Un incendiu poate fi împiedicat să provoace o tragedie. Astăzi, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti a demonstrat acest lucru. În cadrul unei simulări în caz de incendiu, peste 400 de mici spectatori au fost evacuaţi într-un minut şi zece secunde. Cum a fost posibil? Opera Comică a investit în sisteme de prevenţie şi în instruirea angajaţilor. Iată un exemplu pentru toate instituţiile în care se adună un număr mare de oameni.

Când au auzit alarma, copiii s-au ridicat de pe scaune şi s-au îndreptat spre ieşirea cea mai apropiată. Ştiu că pornirea alarmei prevesteşte un pericol.

Parte din exerciţiu, copiii au aşteptat sosirea pompierilor pentru a vedea intervenţia lor. Apoi, în curtea Operei Comice, un pompier le-a arătat copiiilor cum ar stinge flăcările.

În cuvinte diferite, fiecare copil ştie să spună ce are de făcut în cazul unui pericol.

În cadrul exerciţiului de astăzi, copiii au fost evacuaţi în timp record – 1 minut şi 10 secunde, înainte de expirarea timpului prevăzut.

Opera Comică pentru Copii pune pe primul loc siguranţa spectatorilor aşa că a investit foarte mult în sisteme de prevenţie şi în instruirea angajaţilor.

În sală, fiecare scaun are o bulină colorată. Ieşirile de urgenţă au de asemenea buline care corespund scaunelor. Iar înainte de fiecare spectacol copiii ascultă un mesaj prin care sunt învăţaţi cum să găsească ieşirea potrivită în caz de urgenţă.