Ştie să facă pe mortul, să latre la comandă sau să-şi ascundă nasul. Le înseninează zilele copiiilor bolnavi şi bătrânilor prin şedinţe de terapie. Vorbim despre o căţeluşă din rasa border colllie, rasă despre care se spune că este cea mai inteligentă rasă de câini din lume. Cât de multe lucruri ştiu, mai exact, câinii border collie, dar şi cum se întreţin, aflaţi din rubrica „Prieteni fără grai”

DISTRIBUIȚI

Ştie să facă pe mortul, să latre la comandă sau să-şi ascundă nasul. Le înseninează zilele copiiilor bolnavi şi bătrânilor prin şedinţe de terapie.  Vorbim despre o căţeluşă din rasa border colllie, rasă despre care se spune că este cea mai inteligentă rasă de câini din lume. Cât de multe lucruri ştiu, mai exact, câinii border collie, dar şi cum se întreţin, aflaţi din rubrica „Prieteni fără grai”.  

Ea este Happy. Are trei ani şi jumătate. Se plimbă zece kilometri pe zi. Şi tot zilnic face exerciţii de dresaj. Înţelege tot ce-i transmite proprietarul ei şi răspunde multor comenzi.

Happy a fost dresată cu uşurinţă şi numai prin joacă. Şi asta deoarece câinii din această rasă sunt întotdeauna pregătiţi pentru lucru, atenţi şi alerţi.

Inteligenţa lui Happy nu se rezumă doar la comenzi corect executate. Căţeluşa şi proprietarul ei sunt voluntari în cadrul unei asociaţii ce se ocupă cu terapie şi activităţi asistate de animale. Aproape în fiecare săptămână, Happy şi Robin îi fac să zâmbească pe copiii bolnavi sau pe bătrânii din aziluri.

În caz că vă întrebaţi, aceşti câini nu sunt greu de întreţinut. Mănâncă aproape orice şi nu lasă păr. Sunt, însă, foarte energici. Aşa că, nu vă gândiţi să vă luaţi un astfel de prieten şi să-l lăsaţi singur în casă până vă întoarceţi de la serviciu.