Spitalul de Oncologie din Iaşi este în carantină, după ce o pacientă care avea şi gripă a murit! Specialiştii vorbesc deja despre o epidemie în oraş, iar în ultimele 24 de ore situaţia pare să fi scăpat de sub control. Aproape 200 de pacienţi s-au prezentat numai la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Până în acest moment s-au confirmat 35 de cazuri de cazuri de gripă, 10 dintre ele doar la Spitalul de Oncologie

DISTRIBUIȚI

Spitalul de Oncologie din Iaşi este în carantină, după ce o pacientă care avea şi gripă a murit! Specialiştii vorbesc deja despre o epidemie în oraş, iar în ultimele 24 de ore situaţia pare să fi scăpat de sub control. Aproape 200 de pacienţi s-au prezentat numai la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Până în acest moment s-au confirmat 35 de cazuri de cazuri de gripă, 10 dintre ele doar la Spitalul de Oncologie.

În toate spitalele din Iaşi sunt mari probleme din cauza pacienţilor bolnavi de gripă. La Spitalul de Copii, mamele cu copii în braţe vin continuu, iar medicii spun că nu vor mai avea unde să îi interzenze.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Institutul Regional de Oncologie au fost confirmate numai cinci cazuri, dar aseară numărul lor se dublase deja… Ca să limiteze răspândirea bolii, accesul vizitatorilor a fost interzis, iar internările se fac doar pentru cazurile urgente.

Medicii spun că de multe ori gripa şi viroza sunt confundate de pacienţi.

Specialiştii spun că de vina pentru răspandirea virozelor respiratorii este şi vremea foarte caldă pentru această perioadă a anului.