Spital închis din cauza bacteriilor

DISTRIBUIȚI

Trei bacterii, dintre care una este numită ucigaşă, pentru că poate duce la decesul pacientului, au infestat spitalul de Urgenţă din Craiova! Speriate, autorităţile au decis suspendarea activităţii celor trei secţii afectate, iar asta înseamnă că niciun bolnav nu se mai poate interna, momentan! De asemenea, conducerea spitalului caută soluţii pentru pacienţii aflaţi deja în saloane, care ar trebui fie externaţi, fie mutaţi.

La ultimul control, pe secţiile de Endocrinologie, Diabet şi Neurologie din cadrul Spitalului de Urgenţă din Craiova s-au găsit mai multe nereguli. 

Cea mai agresivă bacterie descoperită pe etajul 9 a spitalului judeţean se numeşte Clostridium difficile şi poate provoca decesul, spun medicii. 

Până acum, 6 pacienţi au contractat deja bacteria ucigaşă, iar ceilalţi sunt speriaţi că s-ar putea îmbolnăvi şi ei.

Conducerea spitalului Judeţean Craiova a pus în aplicare decizia inspectorilor DSP şi au închis cele trei secţii infestate.

În următoarele două săptămâni, Direcţia de Sănătate Publică şi conducerea Spitalului vor lua măsurile necesare, aşa încât să se facă dezinsecţia zonei cu probleme şi să se izoleze pacienţii deja internaţi. Aceştia vor fi transferaţi spre secţiile de ATI ale spitalului sau vor fi externaţi pe măsură ce starea de sănătate le va permite. cazurile noi vor fi redirecţionate către spitalele din judeţele învecinate.