Speră în minuni la moaşte

DISTRIBUIȚI

Neputinţă, deznădejde, disperare. Dar şi multă Speranţă. Speranţă că doar o minune dumnezeiască le mai poate alina durerea şi îndulci traiul.  De aceea îndură cu stocism frigul şi nu se plâng deloc de orele state în picioare pentru a ajunge la moaştele sfinte, pe care le ating şi la care se roagă. Vorbim de miile de oameni încolonaţi pe Dealul Mitropoliei în căutarea mângierii. 

Pelerinajul de Sfântul Dumitru a început, iar credincioşi din toate colţurile ţării au venit să se roage la sfintele moaşte pentru sănătate.

Însă nici cei de peste hotare nu au fost uitaţi, printre pelerini, multe persoane care au oamenii dragi plecaţi în străinătate au venit să aprindă o lumânare şi să spună o rugăciune.

Unii şi-a luat liber de la muncă special pentru o săptămână dedicată credinţei. Dânsul a venit de la Horezu, iar împreună cu familia, are de gând să stea în Capitală până vineri, când este ultima zi a pelerinajului.

Deşi unii enoriaşi au stat ore în şir la rând, credinţa a fost cea care i-a făcut să poată rezista. Nimic nu-i poate  întoarce din drum, pe credincioşii hotărâţi să ajungă la sfintele moaşte. Raclele aşezate în baldachinul special amenajat vor sta lângă Catedrala Patriarhală până vineri, 28 octombrie.