Spectaculosul Festival al Vikingilor a avut loc şi anul acesta în Scoţia. Mii de turişti au participat la sărbătoare şi au admirat parada cu torţe şi incinerarea unui vas de luptă viking

DISTRIBUIȚI

Spectaculosul Festival al Vikingilor a avut loc şi anul acesta în Scoţia. Mii de turişti au participat la sărbătoare şi au admirat parada cu torţe şi incinerarea unui vas de luptă viking. Sute de oameni în costume de războinici au creat o atmosferă de neuitat în oraşul Lerwick.

Up Helly Aa este denumirea dată festivalului viking, organizat în fiecare an în ultimul secol. Evenimentul are loc în Insulele Shetland, mai precis în oraşul Lerwick. Apogeul sărbătorii este incinerarea unei copii fidele a unui vas de luptă viking.

Aproape toţi localnicii sunt implicaţi în organizarea festivalului. Unii cos de mână hainele vikingilor, alţii cioplesc lemnul folosit pentru cele o mie de torţe şi pentru construcţia bărcii.

Sărbătoarea durează o noapte întreagă.

Vikingii au ajuns în Scoţia în secolele al 7-lea şi al optulea şi au influenţat decisiv, de-a lungul a sute de ani, cultura şi civilizaţia localnicilor.