„Şosetele şi măgarul”

DISTRIBUIȚI

După ce s-au lămurit ce are măgarul întotdeauna şi ce au în comun şosetele şi mănuşile, dar şi dacă pantofii au mereu şireturi, tălpi sau tocuri, profesorii care se visează directori de şcoală au trecut la următoarele probe din concurs. Este vorba despre un interviu şi analiza CV-ului în faţa comisiei. Rezultatele vor fi afişate de mâine într-o lună. 

Programaţi pe zile şi pe ore timp de o lună de acum înainte, profesorii s-au prezentat la examen un pic timoraţi având în vedere experienţa pe care au avut-o la proba scrisă. Atunci, două dintre întrebări, cea cu măgarul şi cea cu pantofii au stârnit mare vâlvă în spaţiul public. Enunţurile exacte au fost următoarele:

Este primul concurs pentru primele două funcţii de conducere dintr-o şcoală care se organizează după anul 2008 încoace. Au fost scoase la concurs puţin peste nouă mii de posturi de director şi director adjunct.

Proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct a fost promovată de 83,7% dintre candidaţi. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţele Cluj, Sălaj şi Covasna, iar cele mai proaste rezultate s-au înregistrat în judeţele Vrancea, Ilfov şi Alba.

Susţinerea interviului şi analiza cv-ului sunt probe care se vor desfăşura până pe 17 noiembrie. Comisia îi punctează pe candidaţi după o anumită grilă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 18 noiembrie. Noii directori vor intra în pâine la începutul anului viitor. În şcolile în care niciun candidat nu s-a prezentat la concurs, directorii vor fi numiţi prin vot de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.