Şoferul criminal, adus în ţară

DISTRIBUIȚI

A revenit în România cu păreri de rău, la o lună după ce a ucis doi copii. Ivanciu Cor-cio-veiu, şoferul fără permis care a fugit după ce a lovit mortal cu maşina doi băieţi, a fost adus în ţară, încătuşat. Individul a vorbit pentru prima dată despre tragedia pe care a produs-o. Dat în urmărire generală, el a fost prins, în urmă cu trei săptămâni, de cara-binieri şi extrădat, pentru a răspunde în faţa justiţiei din România, pentru faptele sale.

Ivanciu Corcioveiu a ajuns în ţară, noaptea trecută, cu un zbor de linie, de la Roma. Flancat de mascaţi şi cu mâinile încătuşate, individul, care s-a făcut nevăzut imediat după cumplitul accident, a fost prins în Italia, în urmă cu trei săptămâni.

Tânărul acuzat că a lovit mortal cu maşina doi copii a fost dus în spatele gratiilor, nu înainte de a spune că regretă gestul criminal.

În după-amiaza zilei de şase septembrie, Ivanciu Corcioveiu s-ar fi luat la întrecere cu şoferul unui alt autoturism, în zona comunei Folteşti. Nu avea permis de conducere. Într-o curbă, a pierdut controlul şi a lovit mortal doi băieţi, care se jucau pe trotuarul din faţa primăriei.

Cei doi copii, de 8 şi 9 ani, n-au mai avut nicio şansă. Au murit pe loc. Călăul lor a fugit imediat de la locul accidentului, ajutat de doi prieteni

Şi tot cu ajutorul celor doi amici, anchetatorii l-au găsit pe tânărul de 23 de ani, în apropiere de Florenţa. Pentru că au colaborat cu oamenii legii, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Ivanciu Corcioveiu va fi judecat acum pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere fără permis.

Tânărul mai este judecat şi într-un alt dosar, tot pentru conducere fără permis.