Societatea i-a alungat şi i-a condamnat să trăiască în suferinţă. Un singur om le-a adus alinare atunci când nu mai aveau nicio speranţă. Vorbim despre părintele Tănase, un om cu suflet mare care are grijă de peste 400 de copii

DISTRIBUIȚI

Ca în fiecare an, înaintea sărbătorilor, micul sat prahovean Valea Screzii devine punctul de întâlnire al gândurilor şi faptelor bune. Comunitatea clădită în timp de părintele Tănase atrage oameni din toate colţurile ţării care vor să facă o bucurie celor 400 de suflete care trăiesc aici. Astăzi, un convoi format din 23 de autoturisme încărcate cu mâncare, haine, încălţăminte şi jucării, a bătut cale lungă de la Bucureşti, spre marea bucurie a prichindeilor adoptaţi de preotul prahovean.

Societatea i-a alungat şi i-a condamnat să trăiască în suferinţă. Un singur om le-a adus alinare atunci când nu mai aveau nicio speranţă. Vorbim despre părintele Tănase, un om cu suflet mare care are grijă de peste 400 de copii. Orfani, copii abandonaţi sau tineri alungaţi de la cămine… cu toţii şi-au găsit liniştea în braţele preotului.

Marius Ioniţă este senseiul copiilor de la o clasă de aikido din capitală. A vizitat aşezământul de la Valea Screzii şi a fost atât de impresionat de ce a văzut acolo, încât le-a insuflat şi copiilor de la clasa lui dorinţa de a ajuta. Astăzi, cu toţii au pornit la drum încărcaţi cu daruri.

Lor li s-au alăturat zeci de oameni din întreaga ţară. Sportivi, poliţişti, cadre didactice, părinţi cu copii…cu toţii s-au încolonat spre sat şi au adus cu ei alimente, îmbrăcămine şi daruri.

Gestul unui tânăr nevăzător i-a impresionat parcă cel mai mult pe cei prezenţi. Radu confecţionează icoane şi este unul dintre oamenii care au reuşit să treacă pentru probleme şi să îşi îndrepte atenţia către cei mai sărmani dintre noi.

Aproximativ 400 de copii duc în fiecare zi o luptă pentru viaţă. Iar părintele Tănase reuşeşte să ne dea tuturor o lecţie impresionantă de viaţă. Dacă vrei să faci un bine, fă-l până la capăt, indiferent de obstacole şi costuri. Şi dumneavoastră le puteţi veni în ajutor, printr-o donaţie făcută în conturile afişate pe ecran.