SISTEMUL, CRITICAT DIN PRIMA ZI

DISTRIBUIȚI

Aproape cinci sute de mii de studenţi au început azi un nou an universitar. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au fost în mijlocul lor. Ambii au profitat de ocazie şi au criticat greşelile din sistemul de învăţământ.

Dacă şeful statului a mers la Timişoara, premierul Dacian Cioloş s-a dus la Cluj, la Universitatea de Medicină.

În toată ţara, aproape cinci sute de mii de studenţi au păşit în noul an universitar. Pentru un aşa moment festiv, studenţii şi-au ales cu grijă ţinutele.

Discursurile de la festivităţile de deschidere i-au cam plictisit pe tineri. Aceştia au stat mai mult pe afară cu ceilalţi colegi sau cu părinţii. Au schimbat impresii şi şi-au împărtăşit ambiţiile.

La Bucureşti, la Facultatea de Drept a Universităţii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost alături de tinerii care visează la o carieră în justiţie.

În prima zi de studenţie, unii tineri au îmbrăcat deja roba. Vorbim despre mai mulţi studenţi de la Politehnica din Bucureşti care au intrat cu aproape zece pe linie la facultate. Ştefan este unul dintre ei şi a ales Facultatea de Antreprenoriat.

Bobocii din acest an, atât de la universităţile de stat cât şi de la cele private, sunt 40.000 la număr.