Sinucidere în celulă

DISTRIBUIȚI

Sfârşit şocant pentru suspectul de terorism arestat la începutul săptămânii în Germania. Refugiatul sirian în vârstă de 22 de ani s-a sinucis în celula sa, deşi era monitorizat în permanenţă. El îşi aştepta sentinţa, după ce poliţia a descoperit în apartamentul său un kilogram şi jumătate de explozibili. Tânărul ar fi plănuit să atace un aeroport din Berlin.

Jaber al Bakr a fost găsit fără suflare în celula sa, întrţ-o închisoare din Leipzig. Suspectul de terorism intrase în greva foamei şi, potrivit autorităţilor, a avut mai multe tentative de sinucidere în ultimele zile. Guvernul a cerut pornirea unei investigaţii pentru a afla cum a reuşit să se omoare tânărul, deşi era monitorizat permanent.

Jaber al Bakr, refugiat sirian originar din Damasc, a sosit în Germania în februarie anul trecut. În decurs de patru luni, el a obţinut aici şi azilul. Autorităţile îl aveau în vizor de luni de zile. Sâmbăta trecută au decis arestarea sa, însă tânărul a reuşit să scape. Al Bakr a fost dat în urmărire timp de două zile, până când trei conaţionali ai săi, tot refugiaţi, l-au recunoscut, l-au capturat şi l-au predat poliţiei, legat fedeleş. Moartea lui Jaber înseamnă că acum ancheta în privinţa atacului cu bombă dejucat de pe aeroportul din Berlin va deveni şi mai dificilă. Bărbatul avea legături cu gruparea extremistă Statul Islamic.