Simona Halep a pierdut eroic finala Australian Open! A pierdut şansa de a câştiga primul turneu de Grand Slam din carieră, dar a luptat până la epuizare pentru fiecare punct. Jucătoarea noastră a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki în trei seturi. Halep pierde astfel numărul unu în ierarhia mondială. Românca a acuzat probleme medicale, iar la un moment i-a fost luată tensiunea

DISTRIBUIȚI

Simona Halep a pierdut eroic finala Australian Open! A pierdut şansa de a câştiga primul turneu de Grand Slam din carieră, dar a luptat până la epuizare pentru fiecare punct. Jucătoarea noastră a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki în trei seturi. Halep pierde astfel numărul unu în ierarhia mondială. Românca a acuzat probleme medicale, iar la un moment i-a fost luată tensiunea.

Simona a cedat în ultimul act după o luptă epică. A dat, însă dovadă, de o rezistenţă şi de o stabilitate psihică ieşite din comun. În primul set, constănţeanca a pierdut la tie-break. Scorul a fost 7-6 pentru daneză. În cel de-al doilea, românca a revenit şi s-a impus cu 6-2. Au fost momente cumplite pentru Halep. A suferit pe teren, iar la un moment dat a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului. I-a fost luată tensiunea şi apoi a revenit în luptă. În setul decisiv, Halep avut un start bun, dar daneza a revenit şi a câştigat cu 6-4.

Deşi tristă şi cu ochii în lacrimi, Simona şi-a păstrat zâmbetul încrezător.

Odată cu acest meci, Halep pierde primul loc mondial în faţa lui Wozniacki. Dar câştigă o sumă impresionantă. 1.3 milioane de euro. Wozniacki, însă, ia de două ori mai mult.