Siamezi separaţi chirurgical

DISTRIBUIȚI

Emoţii teribile pentru părinţii a doi bebeluşi siamezi, născuţi uniţi în zona capului. Băieţeii au fost separaţi chirurgical la un spital din New York, însă evoluţia lor ulterioară este deocamdată incertă. Operaţia de separare a durat nu mai puţin de 16 ore şi jumătate.

Venirea pe lume a celor doi siamezi ar fi trebuit să fie un motiv imens de bucurie pentru soţii Nicole şi Christian McDonald. Însă faptul că gemenii lor s-au născut uniţi în zona capului le-a umbrit fericirea. Însă lunile au trecut, iar părinţii s-au adaptat situaţiei. Ideea operaţiei de separare, cu toate riscurile pe care le presupunea, i-a îngrijorat.

Legătura dintre cei doi bebeluşi, ajunşi acum la un şi o lună este extrem de puternică

Însă pentru a avea şansa unei vieţi normale, medicii au decis că momentul operaţiei de separare nu mai poate fi amânat.

În primul lor an de viaţă, siamezii Jadon şi Anias au mai suferit alte trei intervenţii chirurgicale. La fiecare dintre ele medicii au reuşit să separe din ce în ce mai multe vase de sânge şi ţesut cerebral. 

La spitalul Montefiore din New York, copiii au fost pregătiţi pentru intervenţia chirurgicală care a fost coordonată de reputatul chirurg James Goodrich, unul dintre cei mai mari specialişti în domeniu, la nivel mondial. Este a şaptea operaţie de separare a unor siamezi uniţi în zona capului pe care o face medicul Goodrich şi a 59 a din istoria medicală. Operaţia este una extrem de dificilă, iar evoluţia bebeluşilor va fi  în perioada următoare sub semnul întrebării. Medicii vorbesc despre eventuale probleme psihice, motorii sau cognitive care pot apărea.  Însă, în cazul în care astfel de siamezi nu sunt separaţi până la vârsta de doi ani, şansele lor de supravieţuire scad spre zero.