SENZAŢII INCOMPATIBILE CU VIAŢA

DISTRIBUIȚI

Senzaţiile incredibile, provocate de consumul de droguri sau de alcool în exces, au fost trăite de câţiva tineri din Timişoara! A fost doar un test pentru ei, cu ajutorul unor ochelari speciali, dar la final au spus cu toţii că niciodată nu vor urca la volan într-o astfel de stare, fiindcă n-ar avea cum să scape cu viaţă! Au mărturisit că schimbările dramatice produse de alcool şi de droguri au efecte devastatoare, realitatea fiind cu totul alta.

Mai mulţi tineri curajoşi şi mai ales curioşi au fost dispuşi să testeze dispozitivele oferite de poliţiştii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara: o pereche de ocheleari prin care vezi exact aşa cum vede un şofer beat şi o altă pereche prin care ai imaginea unui conducator auto drogat.

La volan, totul e şi mai rău! Norocul şoferilor a fost că maşina folosită la test avea dublă comandă.

Şi un şofer profesionist a încercat dispozitivele şi s-a declarat înfrânt!

Tocmai din acest motiv, se lucrează la un nou proiect de lege, conform căruia, şoferii prinşi la volan după ce au băut alcool rămân fără permis de conducere pe o perioadă de 2 până la 5 ani. Şi, dacă sunt prinşi din nou băuţi, ei nu vor mai putea avea voie să conducă niciodată.