Secţia de oncologie a spitalului Marie Curie a devenit a doua casă pentru copiii bolnavi de cancer

DISTRIBUIȚI

Secţia de oncologie a spitalului Marie Curie a devenit a doua casă pentru copiii bolnavi de cancer. Micuţii au primit în viaţa lor o rază de speranţă, care îi va ajuta să treacă mai uşor prin suferinţă.  Este vorba despre colega noastră de la „Atelierul magic”, Olga Gudynn. Ea este şi autoarea cărţilor „Aventurile râmei Olie”. Olga a decis să doneze o parte din banii obţinuţi din vânzarea cărţilor, pentru a ajuta la crearea unui atelier de artă pentru micuţi.

Olga Gudynn, prezentatoarea emisiunii „Atelierul magic”, aduce magie şi în sufletele copiilor bolnavi de cancer. Pentru ea, secţia de oncologie a spitalului Marie Curie a devenit a doua casă. Aici îşi petrece timpul cu micuţii care văd în ea o pritenă. Alături de ei, pe drumul greu pe care sunt nevoiţi să meargă, este şi râma Oli, personajul principal din cărţile lansate de Olga Gudynn. Copiii s-au ataşat de Oli pentru că, spun ei, ea le dă curaj şi o urmă de speranţă.

Pentru a le veni în ajutor şi mai mult micuţilor, Olga şi… râma Oli au decis să mai facă un pas spre a le alina suferinţa:

Copiii sunt parte şi din familiile personalului din spital. Au grijă de ei, cum au de proprii copii şi fac tot ce le stă în puteri pentru a le mai aduce o bucurie.

Andreea are doar 16 ani şi deja ştie că orice „mână de ajutor” este binevenită. Aşa că, s-a oferit voluntar şi vine zi de zi la spital să îşi petreacă timpul alături bolnavi.